Siirry suoraan sisältöön
Cocoamusic » Blogi » James Brown oli musiikin legenda

James Brown oli musiikin legenda

Vinyylilevy soittimessa

James Brown määritteli soul-musiikkia enemmän kuin kukaan muu taiteilija. Hänen poikkeuksellisen uransa, joka kesti 1950 -luvun alusta 1980 -luvun loppuun, teki hänestä menestyneimmän esiintyjän amerikkalaisen musiikin historiassa. Voimakkaalla ja tunkeutuvalla äänellä hän pystyi laulamaan balladeja, funkia ja gospelia, ja hän oli myös dynaaminen ja karismaattinen esiintyjä. Brown oli elävä legenda ja tulee jäämään ihmisten mieliin.

James Brown oli taitava esiintyjä ja ahkera muusikko

Hän oli ensimmäinen musta taiteilija, jolla oli ykkössinkku kappaleella ”Papa’s Got a Brand New Bag” (1964), ja hänellä oli ensimmäistä kertaa viisi peräkkäistä ykkössinkkua (1966–70) ”I Got You (I Feel Good)” ) ”. Ykkösalbumi oli Live at the Apollo (1964), joka oli heti ilmestyttyään valtavan suosittu. Albumin suosio ei ole laantunut tänäkään päivänä.

James Brown syntyi vuonna 1931 pienessä kaupungissa Augustan lähellä Georgiassa, osuusviljelijän poikana. Brown alkoi laulaa aluksi kirkossa. Hän muutti Augustaan ​​liittyäkseen armeijaan vuonna 1951 ja muutti New Yorkiin vuonna 1953. Hän sai laulajan tehtävän Harlemin Apollo -klubissa, mutta pian hänestä tuli talon bändijohtaja. Funky soul musiikkigenre on alkujaan James Brownin käsialaa.

Yksi kappale teki tähden

Vuonna 1959 hänestä tuli Apollon housebändin Famous Flames laulaja. Yhtye nauhoitti ensimmäisenä kappaleen ”I got you”, ja Brown sanoi usein, että juuri tämä kappale teki hänestä tähden. Hänet erotettiin yhtyeestä kesäkuussa 1962 sen jälkeen, kun hänen väitettiin lyöneen näyttelijää laskusta käydyn kiistan aikana. Suosiota episodi ei kuitenkaan laskenut.

Avainsanat: