Cocoamusic » Blogi » Noah Kin on monitaituri

Noah Kin on monitaituri

Khan Kin

Noah Kin on mielenkiintoinen persoonallisuus. Hän on suomalainen, mutta hänellä on nigerialainen tausta. Hän on rap-artisti ja Saattokeikka elokuva teki hänestä myös näyttelijän. Tämän jälkeen matka on jatkunut eteenpäin ja rap on saanut jäädä sekä tilalle on tullut noise. Se on elektronisen musiikin alalaji, jota mies nykyisin työstää ihan uudella innolla taiteilijanimellä Exploited Body. Mikä hänet sai vaihtamaan täysin toisenlaiseen musiikkiin?

Noah Kin syntyi vuonna 1994 Oslossa, mutta varttui Helsingissä. Julkisuuteen hän tuli 17 -vuotiaana ja tuolloin hän oli lupaava artisti, jolle povattiin myös kansainvälistä uraa. Hänet noteerattiin sekä Saksassa että Britanniassa ja hänelle povattiin huikeaa menestymistä kansainvälisenä räppärinä.

Mitä kaikkea tapahtui?

Miehen taustalla Cocoa Music teki hyvää jälkeä upeilla taustavideoilla ja etenemisen piti olla helppoa. Kansainvälistyminen oli pientä viilausta vaille valmis. Siinä tarinassa unohdettiin kysyä artistilta, mitä hän itse haluaa. Kaikki odottivat koko ajan enemmän ja suurempaa. Sen seurauksena luovuus katosi sekä tekemisen ilo.

Noah Kin myöntää, että sairastui masennukseen, koska kaikki tuntui muuttuvan mahdottomaksi ja hänen olisi pitänyt osua muottiin, mihin hän ei tuntenut lainkaan sopivansa. Kukaan ei kunnolla halunnut kuunnella artistia, vaan hänelle vain kerrottiin mielipiteitä, miten pitää edetä. Kaupallisuus astui kuvaan entistä enemmän, kun hän halusi riuhtaista itsensä siitä irti.

Millainen mies Noah on?

Hän on monipuolinen lahjakkuus ja eikä halua olla pelkkä toisten mielipiteiden suorittaja. Mekaanisesta suorittamisesta ei koskaan seuraa mitään hyvää. Mutta mitä kaikkea hän on saanut aikaan:

  • Lupaava rap artisti
  • Näyttelijä elokuvassa Saattokeikka
  • Tekee noisea eli elektronista musiikkia

Miksi hän vaihtoi genreä?

Saattokeikka elokuva on mukavaa draamaa, jota on ilo katsella. Taiteellisista näkemyseroista vääntäminen on sen sijaan kuluttavaa ja johti masennukseen. Noah repi itsensä vähitellen irti ja vaihtoi räpin noiseen. Elektronisen musiikin projekti on vienyt mennessään ja pitkästä aikaa hänestä on mukava tehdä musiikkia. Aamulla herääminen on paljon helpompaa.

Saattokeikka elokuva antoi mahdollisuuden ja samalla tavalla tekee noise. Hän voi keskittyä kokeelliseen musiikkiin ja tehdä sitä tunnetuksi. Oman tyylisuunnan löytyminen on ollut pitkä ja vaatinut suhteellisen hankalan polun kuljettavaksi. Tunnelin päässä on kuitenkin valoa ja musiikki saa etsiä täysin uusia muotoja. Siihen kuuluu hakkaavaa bassoa ja säröjä, mutta se on kuitenkin luovaa tekemistä ja luo oman identiteetin.