Cocoamusic » Blogi » Suomiräppärit suosiossa

Suomiräppärit suosiossa

Räppäri lavalla

Suomiräppärit kuten Elastinen, Pikku G, Pyhimys ja lukuisat muut, ovat tehneet kovan työn päästäkseen siihen, missä ovat nyt. Suomessa rap alkoi yleistyä enemmän vasta 1990-luvulla, joskin sen tekeminen aloitettiin jo edellisellä vuosikymmenellä. Vakiintuneemman jalansijan se sai kuitenkin vasta 2000-luvun puolella. Raptori on ensimmäinen räp yhtye, joka niitti menestystä laajemmaltikin. Heidän huumoripohjaiset sanoituksensa ja reipas meno vetosivat suomalaisiin niin, että biisejä lauleskellaan vieläkin.

Suomiräppärit 2000-luvulla

Monet räppärit julkaisivat musiikkia omakustanteina, sillä vain osa pääsi levy-yhtiöiden suojiin. Kaikki sinne eivät halunneetkaan. Monet halusivat toteuttaa omaa juttuaan juuri omalla tyylillään, eivät ottaa ohjeita vastaan levy-yhtiöiltä. Myös teknologian kehittyminen on auttanut tässä, sillä tarvittavat laitteet olit koko ajan helpommin kaikille saatavilla ja kotistudion perustaminen ei ollut enää niin kaukainen asia.

cocoa music kannustaa toteuttamaan omaa juttuaan. Jos on visio ja uskoo siihen, miksi ei tavoittelisi haaveitaan. Mitään ei saa jos ei uskalla yrittää. Sen ovat todenneet esimerkiksi Cheek ja Elastinen, nimet jotka eivät näinä päivinä ole vieraita kenellekään. Vaikkei kyseinen musiikki olisikaan se oma juttu. Laulujen aiheet ovat usein kantaaottavia mutta rakkauttakin mahtuu mukaan suomiräppiin.

Suomiräpin pääkaupunki

Yllättävää kyllä, tämä pääkaupungin titteliä kantava kaupunki, onkin keskisuomalainen Jyväskylä. 2010-luvulla siellä järjestettiin todella paljon räp-keikkoja, jopa yli 50 puolen vuoden aikana. Tämä on huomattavasti enemmän kuin missään muissa kaupungeissa. Siellä on myös Suomen pitkäikäisin räp-klubi, Ghetto Party, joka on toiminut jo vuodesta 2009 saakka.

Avainsanat: