Siirry suoraan sisältöön
Cocoamusic » Blogi » Heikki Silvennoinen on lahjakas moniosaaja

Heikki Silvennoinen on lahjakas moniosaaja

Heikki Silvennoinen on myös kitaristi

Heikki Silvennoinen tunnetaan parhaiten Kummelista, jossa hän on näytellyt 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Hän on myös tehnyt lukuisia lauluja ja lisäksi soittanut kitaraa aivan nuoresta saakka. Silvennoista voikin tituleerata monitaituriksi, jolta sujuu niin laulu, soittaminen kuin näytteleminenkin. Lempinimeltään hän on Kangasalan Clapton. Tämän kaiken lisäksi Silvennoinen on myös käsikirjoittaja. 1970 ja 1980-luvuilta moni muistaa hänet monien klassikkobändien kitaristina.

Heikki Silvennoinen – uran vaiheet

Heikki Silvennoisen uralle mahtuu monenlaista tekemistä. Jo kolmevuotislahjaksi hän sai kitaran, josta lähtien Heikki on harrastanut kitaran soittoa. 1972-1977 Heikki soitti Tabula Rasa -yhtyeessä. Yhtye edusti progressiivisen rockin edustajia. Bändi pääsi myös levyttämään kaksi albumia Love Recordsille. Tämän jälkeen hän on toiminut myös monien tunnettujen artistien tuottajana.

1980-luvulla Heikki Silvennoinen soitti puolestaan Catwalkissa, Frendzsissä ja Q.Stonessa. Häntä voikin kutsua nimityksellä Suomen oma James Brown. 1990-luvulla mies julkaisi ensimmäistä kertaa oman sooloalbuminsa. Se on nimeltään Mature and cool. Nimi on hieman ironinen, mutta se ei liene ihme kun kyseessä on myös ehdoton huumorin ammattilainen.

2000-luvulta tähän päivään

Vuonna 2000 oli jälleen aika julkaista oma levy. Se sai nimekseen Blues Blue Sky. Sen hän julkaisi omalla levymerkillään. 2003 puolestaan ilmestyi levy, nimeltä Miehet kaatuu. Sillä Silvennoinen laulaa suomeksi ensimmäistä kertaa uransa aikana. Tämän jälkeen hän perusti vielä yhtyeen nimeltä SF-Blues.

Avainsanat: